Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar stabilirea detaliilor cu privire la mesele festive sunt în toi deja. Dacă ai făcut deja meniul pentru sărbători, atunci nu uita să ai în vedere și ceva dulce și bun, care să se potrivească de minune cu festinul sărbătorilor. Oferta este largă, iar dacă vrei să epatezi cu adevărat prin bucatele tale, iată ce nu ar trebui să îți lipsească de pe masă.

Cozonacul

Cozonacul este un produs tradițional românesc, deși asemănarea cu alte tipuri de prăjituri similare există. Cozonacul este însă un desert specific țării noastre, iar rețetele variază în funcție de zonele acesteia. Dacă la bază aluatul se prepară în același mod, cu ingrediente atent selectate, dragoste și mult frământat, umplutura poate fi însă diferită. Cel mai cunoscut dintre toate este cozonacul cu nucă și cremă de ciocolată, o adevărată delicatesă mai ales pentru masa de Crăciun. Aromele puternice ale cozonacului te îmbie, iar mirosul de rom și scorțișoară cu siguranță te va cuceri.

Firește, și aspectul cozonacului este important. Cozonacul te cucerește prin aluatul pufos și dulce, cu gust de prăjituri de casă, care efectiv se topește în gură. Simplu sau împletit, însă întotdeauna pudrat cu o ninsoare diafană de zahăr fin, cozonacul îți oferă plăcerea de a te bucura de un desert bun și sățios, care să îți amintească de gustul de acasă.

Checul

Asemănător cozonacului, însă diferit pe atât de multe planuri, checul este un preparat perfect pentru zilele reci de iarnă. Cu nucă, cremă de cacao sau chiar cu modele marmorate, checul este perfect alături de o cană de lapte cald. Glazurat delicat, checul este întotdeauna un preparat culinar de excepție, care aduce laolaltă toți membrii familiei.

Nuci cu ciocolată și pricomigdale

Cine nu își amintește de desertul copilăriei, făcut în forme speciale, bine unse cu unt? Ei bine procedeul este același drept pentru care poți opta pentru prăjituri speciale de sărbători, care să amintească tuturor de Crăciunul petrecut în familie. Nucile te cuceresc prin aromă și textură. Un înveliș crocant și un miez moale și pufos, ei bine aceasta este rețeta succesului, de care efectiv nu te vei mai sătura.

Ciocolata de casă

Cu siguranță nicio masă festivă nu poate exista fără ciocolată. Ciocolata de casă este o adevărată delicatesă, este un desert fin și delicat pe care îl poți consuma ca atare, sau combinat cu alte prăjituri, în cafea, lapte sau chiar ca topping pentru înghețată. Recomandarea este însă aceea de a servi ciocolata ca atare, pentru a nu-i ”altera” gustul cu alte preparate.

Daca vrei sa te bucuri de deserturi pe cinste, acestea sunt doar câteva dintre opțiuni, iar dacă vrei să faci o bucurie și altor persoane, atunci poți opta pentru un coș cadou, plin cu bunătăți, care cu siguranță vor fi pe placul persoanei care primește. Accesorizează totul cu o sticlă de vin de calitate, iar rezultatul va fi spectaculos, exact ca un cadou în dimineața de Crăciun.

Te așteptăm și pe tine să alegi din brutăria noastră produsele proaspete, de casă, realizate după rețete minunate, pe care ți le putem livra acasă pentru ca tu să nu pierzi niciun moment împreună cu cei dragi, ci din contră, să le dăruiești bucurie.